ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει ξανά η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τις νέες προτάσεις Τσίπρα

Στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα σκουπίδια τέθηκαν νέες προτάσεις, όπβς δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, αμέσως μετά την έξοδο της επιτροπής από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αυτήν την ώρα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου σε μία ώρα από τις 11:30 να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Ο κ. Τράκας επίσης δήλωσε πως υπήρξαν βελτιώσεις στην τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, καθώς ελήφθη υπόψιν και η πρόταση της Ομοσπονδίας.

Τι δήλωσε ο κ. Τράκας
«Είχαμε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν παρών και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σε αυτή τη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι νέες προτάσεις, τις συζητήσαμε, θα πάμε στην εκτελεστική να τις συζητήσουμε και θα πάρουμε και τις αποφάσεις μας σε μια ώρα.
Σε έναν αγώνα δεν έχουμε τίποτα με κανέναν κάναμε μια συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό της χώρας, τις αποφάσεις θα τις πάρει η εκτελεστική επιτροπή. Σε αυτή την τροπολογία υπήρξαν βελτιώσεις, θα αποφασίσουμε σε μια ώρα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η κυβέρνηση στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πρότεινε κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό (η χθεσινή τροπολογία Σκουρλέτη είχε απλά μια αύξηση από τα 45 χρόνια, στα 50).

Επεισόδια έξω από το Μαξίμου
Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, που ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημειώθηκε ένταση με συμβασιούχους εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Άμεσα επενέβη η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν και ταυτόχρονα τους απομάκρυναν.

reporter.gr