ΓΥΝΑΙΚΑ

Πες αντίο στην ακμή με αυτήν την μάσκα

Όλες θέλουμε καθαρή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που δεν φοράμε πολύ έντονο μακιγιάζ. Μπορεί να μην έχουμε πάντα χρόνο για να ακολουθήσουμε μια πλήρη κούρα ομορφιάς, η λοσιόν ντεμακιγιάζ όμως και η ενυδατική κρέμα παραμένουν δύο βασικές σταθερές. Όταν όμως αυτό δεν είναι αρκετό και η ακμή κάνει την εμφάνισή της, φτιάχνουμε την παρακάτω συνταγή για το πιο αποτελεσματικό spot treatment που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

To μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο πολύ απλά και φυσικά υλικά που είμαστε σίγουρες πως έχεις ήδη στην κουζίνα σου: λεμόνι και μέλι. Το μέλι είναι ένας μη επεξεργασμένος αντιβακτηριακός παράγοντας που σκοτώνει βακτήρια και εξαλείφει την ακμή, ενώ το λεμόνι όχι μόνο ξεραίνει τα σπυράκια, αλλά επίσης σκοτώνει τα βακτήρια της ακμής. Επίσης, προσφέρει μια ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα, ενώ χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει το διατηρεί υγιές και λαμπερό.

Βάλε μισή κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και μία κουταλιά του γλυκού μέλι σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το σκεύος με το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για δέκα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με μία μπατονέτα άπλωσέ το μόνο στα σημεία που έχεις σπυράκια. Άφησέ το για μερικά λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό.

Tip: Επειδή η συγκεκριμένη μάσκα περιέχει λεμόνι, θα σου προτείναμε να μην βγεις έξω στον ήλιο ύστερα από τη χρήση της. Ιδανικά χρησιμοποιήσέ την το βράδυ λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

marieclaire.gr