ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο του Α. Σαμαρά για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπιστοσύνη των πολιτών και η ΝΔ να κάνει το comeback

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς που έχει ξεκινήσει έντονη δραστηριότητα στο πεδίο αυτό, αναμένεται να πυκνώσει τις επισκέψεις του και τις επαφές του σε σχετικούς τομείς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο πρόσφατες πρωτοβουλίες του Προέδρου της ΝΔ, η πρώτη στην Καλαμάτα, όπου μπροστά στο επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο που είχε δέσει στο λιμάνι της πόλης, έκανε δήλωση για τα κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές, που δεν εξυπηρετούν πλέον τους τουρίστες που φθάνουν εκεί, με αποτέλεσμα να χάνουν τεράστια κέρδη οι καταστηματάρχες και η δεύτερη στην Διεθνή έκθεση γούνας στο Metropolitan Expo, από όπου αναφέρθηκε στην προσπάθεια των γουνοποιών για εξωστρέφεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι συνεργάτες του, επέλεξαν την στρατηγική αυτή, καθώς πιστεύουν ότι με βάση και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όπου οι πολίτες ακόμη εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη λογική «ας κάνει έστω και το ένα από τα δέκα που λέει», θα καταλάβουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, μόλις νιώσουν την έλλειψη ρευστότητας, η οποία αρχίζει σιγά -σιγά να γίνεται αντιληπτή.

Στο σημείο αυτό, που δεν αποτελεί μόνο αντιπολιτευτική πολιτική θέση, αλλά είναι ένα ρεαλιστικό γεγονός το οποίο, όπως λένε θα παραλύσει την ελληνική οικονομία, θα επικεντρωθεί και η κριτική της ΝΔ προς την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς στο επόμενο διάστημα, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, θα συνεχίζει να επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και μάλιστα γρήγορα.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του, συνεχίζουν το σχεδιασμό των κομματικών δράσεων που θα οδηγήσουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, προγραμματίζεται για τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

Θα προηγηθούν 12 Προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις, μία σε κάθε περιφέρεια της χώρας, τις οποίες οργανώνουν ήδη κορυφαία στελέχη της Συγγρού, με επικεφαλής τους Ανδρέα Παπαμιμίκο και Δημήτρη Μαραβέλια.