ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάτι γίνεται στη Ν.Δ. – Τι είπε ο Καραμνλής για την αρχηγία στο κόμμα

Μια φράση του Κώστα Καραμανλή πριν από περίπου δέκα ημέρες άφησε πολλά υπονοούμενα για τις μελλοντικές πολιτικές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.
 
Στη σκιά σεναρίων για τη δημιουργία νέου κόμματος στο μέλλον, ο κ. Καραμανλής, όταν του έγινε η πρόποση «άντε, και πάλι αρχηγός στη ΝΔ» σε πρόσφατο δείπνο με περίπου 15 εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, είπε με νόημα: «Εγώ δεν ξαναγυρίζω αρχηγός στη ΝΔ».
 
Σύμφωνα με εφημερίδα, σχέδιο επιστροφής του στη ΝΔ δεν υπάρχει και πολλοί που ξέρουν παρασκηνιακές συνάξεις και ζυμώσεις λένε ότι το κεφάλαιο «Καραμανλής» μπορεί να έκλεισε για τη ΝΔ αλλά είναι ορθάνοιχτο για την κεντροδεξιά παράταξη.
 
Κάποιοι μάλιστα σε «κλειστές» συνάξεις υποστηρίζουν ότι ένα νέο κόμμα στις αρχές του 2016, αφού όλα εξελιχθούν ομαλά για τη χώρα, είναι εφικτό.
 
Μάλιστα αρχίζουν και αναφέρονται σε συνθετικά του κατ' αυτούς νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς, όπως π.χ. «λαϊκό».
 
Το μείζον για τον ίδιο τον κ. Καραμανλή αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία, για την οποία εκτιμά πως θα επιτευχθεί.
 
«Πρώτα απ' όλα πρέπει να δούμε τη συμφωνία, να την αναλύσουμε και μετά να τοποθετηθούμε» λέει για τη στάση της ΝΔ και προκρίνει το «Ναι» επί της αρχής και το «Οχι» στα άρθρα.
 
Στο ενδεχόμενο να απέχει η ΝΔ από την ψηφοφορία είναι απόλυτος και δεν συζητεί ούτε μια στιγμή το σενάριο της αποχής.
 
«Αυτό είναι υποκρισία. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το εξετάσει η ΝΔ, ούτε να το σκεφθεί» λέει σε συνομιλητές του και επιμένει: «Όλα τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που πρέπει».

Πηγή: defencenet.gr 

Διαβάστε επίσης: