ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να γκρεμίσουμε τις παράγκες του χθες

Πρέπει να γκρεμίσουμε τις παράγκες του χθες, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στα Ιωάννινα.

 

 

 

Πρέπει να κλείσουμε όλες τις πληγές του χθες και να εξαλείψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, υπερθεμάτισε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι μόνο εκπρόσωπος του σκληρού συντηρητικού λόμπι, αλλά και της καθυστέρησης, της φθοράς, της διαπλοκής και των σκανδάλων» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερθείς στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε στους δανειστές τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του. «Εμείς ανοίξαμε το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και βάλαμε φρένο στους πλειστηριασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, εκτίμησε ότι η Ν.Δ. προτάσσει την επιθυμία σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να θολώσει τα νερά. «Δεν την πιστεύει και ας μιλάει γι’ αυτήν» διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας με όρους μάχης και τις αλλαγές που χρειάζεται  η κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι «για την Αριστερά, η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός». Για μας, συνέχισε, η διακυβέρνηση σημαίνει όχι, σύνταξη εγκυκλίων, εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, λαφυραγώγηση του κράτους, ρουσφέτι και κομματισμό.

«Διακυβέρνηση για μας σημαίνει αγώνας από καλύτερες θέσεις, αλλά πάντα με καλύτερους στόχους , να αλλάξουμε όσα στοιχειώνουν την κοινωνία και την πατρίδα μας» διευκρίνισε.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως παίζουν τον ρόλο του άλλοτε παλατιού, καθώς λένε πως “δεν θα μας δώσουν αναδιάρθρωση του χρέους, εάν δεν αγκαλιαστούμε με τον Μεϊμαράκη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε από τα Ιωάννινα και στα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή οικουμενικής, κάνοντας λόγο για “προπαγάνδα” και “μεγάλο ψέμα”.

“Ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι όλοι είμαστε είναι ίδιοι. Να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα την επιβολή και την στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες, το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος. Μία απάτη και πολλά ψέματα. Γιατί απάτη είναι, η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν, με την δική μας μάλιστα συμμετοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους, κυρίως τους νέους, να δώσουν την μεγάλη μάχη, σπίτι-σπίτι, χωριό-χωριό, για να έχει ισχυρή εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών.

Διαβάστε επίσης: