slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογία-σοκ! «Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από εκπομπή!» Πώς το βρήκε και πώς έκανε την επίθεση!

Από μια τηλεοπτική εκπομπή πήρε την ιδέα να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα, όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αναφέροντας πως δεν γνώριζε ότι η Ιωάννα μπορεί να πέθαινε.

«Δεν είμαι δολοφόνος» είπε σε δικαστές και ενόρκους η κατηγορούμενη, αποδίδοντας το αποτρόπαιο έγκλημά της στο ότι ο 40χρονος άνδρας με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη περιστασιακή σχέση την είχε φέρει σε απόγνωση και της είχε δημιουργήσει καχυποψία και ανασφάλεια. Μάλιστα, όσον αφορά στη προμήθεια του καυστικού υγρού η 36χρονη είπε ότι το προμηθεύτηκε από έναν Πακιστανό.

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας» ανέφερε η 36χρονη αρχίζοντας την απολογία της στη δίκη και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω, αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί».

Η κατηγορουμένη ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας της πώς… εμπνεύστηκε την ιδέα να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην απολογία της η 36χρονη ανέφερε πως ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να αναζητήσει. Υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο ενός Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν».

Αναφερόμενη στην ημέρα της άγριας επίθεσης της σε βάρος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη είπε: «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί»

Αναφερόμενη στη συνέχεια, στην ημέρα της σύλληψή της η 36χρπονη είπε: «Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Διαβάστε μερικούς από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους όπως τους μετέφερε το protothema.gr

  • Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;
  • Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
  • Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
  • Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.
  • Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
  • Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφτώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.
  • Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
  • Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.
  • Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;
  • Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN