ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πασίγνωστη ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια στη λίστα με τις ύποπτες καταθέσεις στο εξωτερικό

​Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις με την «πανάκριβη» λίστα της UBS, με γνωστούς Έλληνες τηλεαστέρες, ηθοποιούς και τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

 

 

Τουλάχιστον μία πασίγνωστη ηθοποιός είναι στη λίστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα αστρονομικό πόσο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία ακόμη επίσης διάσημη συνάδελφος της έκανε ακριβώς το ίδιο… μετέφερε σε τράπεζα άλλης χώρας τα χρήματα της.

Αυτό το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό είναι το αν πρόκειται για λεφτά που έχουν δηλωθεί στην εφορία ή όχι. Η λίστα αυτή  περιλαμβάνει 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών, μεταξύ των οποίων είναι μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Οι έξι έφοδοι των οικονομικών εισαγγελέων και των ανδρών της Ασφάλειας σε πέντε σπίτια υπαλλήλων της τράπεζας UBS αλλά και στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι τα οποία έμοιαζαν κλειστά, αλλά δεν ήταν αποκάλυψαν πλήθος στοιχείων.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής άφησε υπονοούμενα ότι στις λίστες φοροδιαφυγής, μπορεί να περιλαμβάνονται άτομα που δημοσίως μιλούσαν κατά της φοροδιαφυγής.