ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους «καλούς» και τους «κακούς» ο Τσακαλώτος – Τελευταία και φαρμακερή με Σόιμπλε

Σειρά διαδοχικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του θα έχει από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με στόχο να εξασφαλίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη για την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

 

 

Οι συναντήσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Αρχικά θα δει τους ομολόγους του στον ευρωπαϊκό Νότο, όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, από τους οποίους προσβλέπει ένα κοινό μέτωπο κατά της λιτότητας, ενώ στο δεύτερο μέρος των συναντήσεων βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης με τελευταία και καθοριστική τη συνάντηση που θα έχει με τον «αφεντικό», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Οι δανειστές θέλουν να τραβήξουν επί μακρόν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, βάζοντας τεράστια εμπόδια την πρόοδο της Αθήνας. Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ θα κάνει μια πρώτη νίξη και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η συζήτηση για τη διευθέτηση του οποίου θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Ο κύκλος συναντήσεων του κ. Τσακαλώτου θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

  • Σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016/ Ρώμη / Πιερ Κάρλο Παντοάν, υπουργός Οικονομικών Ιταλίας.
  • Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 / Λισαβόνα / Μάριο Σεντένο, υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.
  • Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 / Παρίσι / Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών Γαλλίας.
  • Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 / Ελσίνκι / Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.
  • Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 / Αμστερνταμ / Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup.
  • Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 / Βερολίνο / Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουν επικοινωνιακή ομάδα για να περάσουν το ασφαλιστικό