ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος ο Νίκος Γεωργιάδης από τη ΝΔ

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής, συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

 

Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Ο Νίκος Γεωργιάδης από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως πρόκειται για «πόλεμο λάσπης» εναντίον του, ενώ πρόσθεσε πως σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη ΝΔ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας προχώρησε στην απόφαση αυτή υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Κώστα Βαξεβάνη εναντίον του οποίου θα κινηθεί νομικά.

Διαβάστε τη δήλωσή του

«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

 Επείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη