ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ανθρωπιά «απαντά» στην Ευρώπη των απειλών

Ένας διασώστης, ένα άψυχο κορμάκι παιδιού κι ο σιωπηλός φόρος τιμής στο κοριτσάκι που δε θα μεγαλώσει ποτέ…

 

 

Την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες πυκνώνουν τις απειλές τους, περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, εάν δεν αναχαιτιστεί το κύμα των προσφύγων, στη Λέσβο η ζωή συνεχίζει με τους δικούς της τραγικούς ρυθμούς.

Κάτοικος της περιοχής και νοσοκόμα της ομάδας Lighthouse – Refugee Relief on Lesvos, πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλάκια της στην παραλία Καγια, δίπλα στη Σκάλα Συκαμιάς, αντίκρισε το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού.

Ειδοποιήθηκε η οργάνωση, η οποία έστειλε τον γιατρό που είχε βάρδια, προκειμένου, όπως γράφει το γκρουπ στο Facebook, «να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα της σκηνής, μέχρι να φθάσει η αστυνομία».

Ο Μουσταφά – ο γιατρός της οργάνωσης- κάθεται σιωπηλός και ακίνητος δίπλα στη σορό του μικρού κοριτσιού, σαν να προσπαθεί να την προστατεύσει…

 Αποκάλυψη! Η Ευρώπη απειλεί με καραντίνα την Ελλάδα – Μας πετούν έξω από τη Σένγκεν

Η Marit, η γυναίκα που τη βρήκε, περιγράφει ότι είναι η πρώτη φορά που της συνέβη κάτι τέτοιο, μια και μέχρι τώρα έβρισε καταπονημένους μεν, ζωντανούς δε πρόσφυγες.

Όπως λέει, αυτό είναι πλέον μέρος της ζωής στη Λέσβο, κάποιες φορές και οι ψαράδες ανασύρουν με τα δίχτυα τους σορούς.

Κι όμως, συνεχίζει, είναι αδύνατον να είναι κάποιος προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Από μια πλευρά, λέει, είναι ανακουφιστικό το ότι την βρήκα εγώ, που είμαι νοσοκόμα, ώστε να μη χρειαζόταν να τη βρει κάποιος άλλος εθελοντής.