ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό παραίτηση ο Μουζάλας – Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στο Μαξίμου, μετά την αναφορά του Γιάννη Μουζάλα με τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια. Την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού προτίθεται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου -όπως λένε οι πληροφορίες- να μην προκαλέσει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή.

 

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάτ=σταση, καθώς αύριο θα πρέπει να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας ανοιχτή μια σοβαρή εσωτερική κρίση, ενώ παράλληλα γνωρίζει ότι ο Γιάννης Μουζάλας χαίρει της αποδοχής των ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων, καθώς γνωρίζει το προσφυγικό και είναι σε άμεση συνεννόηση με τον ΟΗΕ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Το Μαξίμου προσπάθησε αρχικά να υποβαθμίσει το θέμα, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αδυνατώντας να διαχειριστεί την «εγκληματική» αναφορά του υπουργού, που μπορεί να ανοίξει την όρεξη στους Σκοπιανούς για τις πάγιες διεκδικήσεις τους.

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος είναι αμετακίνητος, ζητώντας την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, αντιμετωπίζοντας μάλιστα ως «ρεβάνς» για τις κομματικές του απώλειες από την κυβέρνηση, το μείζον πολιτικό και εθνικό ατόπημα Μουζάλα.

Οι εξηγήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η «συγγνώμη» και η παραδοχή της «γκάφας» δεν ικανοποίησαν τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του κ. Μουζάλα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμεινε εκ νέου σήμερα, σε συνέντευξή του στο Mega, στο αίτημα παραίτησης του κ. Μουζάλα. «Θεωρώ ότι οφείλει να το κάνει όπως το έκανε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος δεν έκανε τέτοια γκάφα, όπως το έκανε και ο Δημήτρης Καμμένος για ένα tweet. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προστατεύσαμε την κυβέρνηση, οφείλει να το κάνει και ο κ. Μουζάλας» ξεκαθάρισεο κ. Καμμένος.