ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη: Ο Κιμ θα πατήσει το κουμπί όταν…

Υπάρχει μία περίπτωση στην οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πατήσει σίγουρα το κουμπί των επικίνδυνων όπλων που διαθέτει και αυτή είναι αν νιώσει ότι απειλείται.

Τη δήλωση αυτή έκανε υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, που από τον Αύγουστο αυτομόλησε στη Νότια Κορέα

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξέρει ότι, αν χάσει τη δύναμή του, τότε θα είναι η τελευταία του μέρα και θα κάνει οτιδήποτε, ακόμα και να επιτεθεί στο Λος Άντζελες, γιατί όταν οι άνθρωποι ξέρουν ότι με κάποιο τρόπο θα σκοτωθούν, κάνουν τα πάντα. Αυτή είναι η φυσική αντίδραση των ανθρώπων», δήλωσε στο BBC και στην δημοσιογράφο Victoria Derbyshire ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Τάε Γιονγκ Χο, ο οποίος αυτομόλησε τον περασμένο Αύγουστο μαζί με την οικογένειά του στη Σεούλ.

Ο Τάε, ο οποίος υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στη Βρετανία, υποστήριξε ότι ο «ελέω θεού» ηγέτης του απομονωμένου κράτους δεν θα διστάσει να επιτεθεί με πυρηνικό πύραυλο στο Λος Άντζελες, αν και γνωρίζει πως σε αυτή την περίπτωση η Ουάσινγκτον θα αντεπιτεθεί.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα πυρηνικά όπλα είναι το «κλειδί» για να παραμένει ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας στην εξουσία.