GOOGLE NEWS

Κατερρίφθη το ρωσικό αεροσκάφος: Νεκροί 15 αξιωματικοί – Απειλεί με αντίποινα η Ρωσία

Το θάνατο των 15 αξιωματικών που επέβαιναν στο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν IL-20, το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ, ανοιχτά των ακτών της Συρίας, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κατηγορώντας ανοιχτά το Ισραήλ πως έστειλε F-16 να κάνουν επίθεση στη Λαττάκεια και κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος.

 «Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το Il-20 ως «κάλυψη» για να προστατευθούν από την αεράμυνα της Συρίας», σημειώνεται. Σύμφωνα με τους Ρώσους, το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «εχθρικές ενέργειες» και κατηγορεί το Ισραήλ πως ενημέρωσε τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις στη Λαττάκεια ένα λεπτό πριν το χτύπημα. «Το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία μόλις ένα λεπτό πριν από το χτύπημα, γεγονός που δεν μας επέτρεψε να οδηγήσουμε το Il-20 σε ασφαλή εναέρια ζώνη» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.