ΔΙΕΘΝΗ

Βαριά άρρωστος ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

Σε δημοσίευμα τους, οι βρετανικοί Times αποκαλύπτουν ότι ο Γιούνκερ είναι στις Βρυξέλλες μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και όλες τις υπόλοιπες στο σπίτι του, στο Λουξεμβούργο. Γι αυτό τον λόγο ανακαίνισε τα γραφεία του στο Λουξεμβούργο του ξοδεύοντας 310.000 ευρώ για να είναι κοντά στο σπίτι του.

 

 

Ο ίδιος ο Γιούνκερ πριν από δυο ημέρες παραδέχθηκε στο περιοδικό Politico ότι η υγεία του είναι «εξαιρετικά κακή» και ότι αναγκάζεται να πάρει πολλά παυσίπονα για να ανταπεξέλθει.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αμείβεται με 293.000 ευρώ τον χρόνο, και ήδη στις Βρυξέλλες υπάρχουν αντιδράσεις. Μάλιστα, κοινοτική πηγή δήλωσε στους Times ότι «ο ρόλος του Προέδρου της Κομισιόν δεν είναι μια θέση μερικής απασχόλησης. Πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να έχει τον πλήρη έλεγχο».

Και συνέχισε: «Εγείρονται ανησυχίες. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι εργάζεται σκληρά. Οι ανησυχίες έχουν να κάνουν με το αν έχει τη δύναμη να αντεπεξέλθει σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο».

Ο Γιούνκερ στην συνέντευξη του στο Politico είπε ότι έχει πέτρες στα νεφρά και ότι η υγεία του είναι εξαιρετικά κακή αυτή τη στιγμή. «Είναι πολύ οδυνηρό. Δεν είμαι σε φόρμα. Παίρνω ισχυρά φάρμακα. Είμαι υπό την επήρεια φαρμάκων», είπε χαρακτηριστκά.

Οι Times στο δημοσίευμά τους δεν παραλείπουν να θυμίσουν ότι ο Γιούνκερ είναι μανιώδης καπνιστής και του αρέσει σε υπερβολικό βαθμό το αλκοόλ.