ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φασιστική, χουλιγκανική και απεχθής η επίθεση στον Βαρουφάκη

Απερίφραστα καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές την επίθεση από ομάδα ατόμων που δέχθηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, όπου έτρωγε με τη σύζυγό του Δανάη και μία φίλη τους.

 

 

 

«Φασισμό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τον άγριο, όπως αναφέρει, προπηλακισμό του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

«Ο άγριος προπηλακισμός του Βαρουφάκη δεν είναι μαγκιά, επανάσταση ή αναρχία. Είναι σκέτος φασισμός. Του αξίζει η απόλυτη καταδίκη κ απομόνωση», γράφει ο κ. Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο twitter.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης καθιστά σαφές ότι τα θέματα της στοιχειώδους ευγένειας των ανθρώπων δεν διδάσκονται με ΜΑΤ» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης είναι στην αιχμή των επιθέσεων από κύκλους των δανειστών δίνει σοβαρή προσπάθεια διαπραγμάτευσης, και στην Ελλάδα έχει τη μεγάλη υποστήριξη της κοινωνίας. Ήταν σωστή η επιλογή της διαπραγμάτευσης και ήταν φυσικό να γίνουν και λάθη».

Με αφορμή την επίθεση στον υπουργό, και άλλα περιστατικά όπως καταλήψεις, εκτίμησε ότι «υπάρχει μια ομάδα αντιεξουσιαστών, που δεν εκφράζει όλο το χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία έχει πει ότι πρέπει να υπάρξει «αναρχική προβοκάτσια για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι διατεταγμένη υπηρεσία, υπάρχει κέντρο» ανέφερε.

«Εμείς συνομιλούμε και με τους αντιεξουσιαστές, με όλους τους Έλληνες πολίτες… Οι συγκεκριμένοι εκφράζουν πολύ μικρή μειοψηφία, και συμπίπτουν δυστυχώς με τους ακραίους δανειστες» πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται πως το κόμμα «καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και πως οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

«Η Αθήνα δεν θα γίνει άθροισμα γκέτο που τα διαφεντεύουν φασίστες και χούλιγκανς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι. «Η επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου χτες βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια αναδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που προστατεύουν και δικαιολογούν στη δημόσια σφαίρα τη βία των συμμοριών» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Είναι και αν δεν είναι- πρέπει να γίνει- μια πόλη ανοιχτή, χωρίς εσωτερικά σύνορα, με τους πολίτες της να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς φόβο από περιοχή σε περιοχή. Eίναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου».

Διαβάστε επίσης:

 «Ο ροκ σταρ υπουργός τη γλίτωσε χάρη στην αγκαλιά της γυναίκας του»