ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: Τρεις άγγελοι έσωσαν τον Γιάνη στα Εξάρχεια

"Υπήρξε πανικός", γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild κάνοντας ένα εκτενές ρεπορτάζ για την επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών κατά του Γ. Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

 

 

 

 

"Ευτυχώς, υπήρξαν οι τρεις άγγελοι του Γιάνη…", σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας πήραν συνέντευξη από Έλληνες πολίτες που είδαν μπροστά στα μάτια τους τους αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και την σύζυγό του.

"Αυτή την επικίνδυνη βραδιά δεν θα ήταν ξεχάσει γρήγορα ο Γιάνης Βαρουφάκης", γράφει η εφημερίδα "Bild". Και συνεχίζει: Την γλίτωσε παρά τρίχα όταν πήγε να φάει σε ρομαντικό εστιατόριο, ο κήπος του οποίου είναι γεμάτος δέντρα ελιάς, στο προπύργιο των αναρχικών, τα Εξάρχεια. Όμως τρεις γυναίκες έσπευσαν να προστατέψουν τον άνδρα με τον οποίο τα έχει βάλει όλη η Ευρώπη.

"Το βράδυ της Τρίτης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με την σύζυγό του Δανάη Στράτου και μία φίλη τους απόλαυσαν το δείπνο τους στο εστιατόριο, στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης είναι θαμώνας. Εκείνη την ώρα, στο εστιατόριο υπήρχαν περίπου 20 πελάτες. Όταν αποχώρησε το ζεύγος από το εστιατόριο , τους περίμενε μία ομάδα περίπου 40 αναρχικών. Υπήρξε πανικός, γράφει η εφημερίδα "Bild" επικαλούμενη μαρτυρίες. «Όμως, τρεις γυναίκες έσπευσαν να προστατεύσουν τον Γ. Βαρουφάκη».

Για την εφημερίδα "Bild", "Οι τρεις άγγελοι του Γιάνη" έχουν άρωμα γυναίκας. Εκτός από την σύζυγό του, Δανάη Στράτου, που αγκάλιασε σφιχτά τον άνδρα της για να τον προστατεύσει, υπήρξαν και άλλες δύο γυναίκες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: "Οι γυναίκες αυτές μεσολάβησαν για να ηρεμήσει η κατάσταση" αναφέρει αλλά χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις δύο γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

 Φασιστική, χουλιγκανική και απεχθής η επίθεση στον Βαρουφάκη