ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος υποχωρεί και δίνει την σκυτάλη της ΝΔ στην Ντόρα

Οι εσωκομματικές ζυμώσεις στην ΝΔ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις συζητήσεις, τα πηγαδάκια και τους «μυστικούς δείπνους» να δίνουν και να παίρνουν σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθεί το αύριο της γαλάζιας παράταξης.

 

Με τις δημοσκοπήσεις να αποδεικνύουν την αδυναμία της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά να «χτυπήσει» την κυβέρνηση εκεί που πονά, στην καθυστέρηση δηλαδή της συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας που έχει ως συνέπεια την χρηματοδοτική ασφυξία, στην Συγγρού φαίνεται να προκρίνουν τις διαδικασίες για άμεση αλλαγή της ηγεσίας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, πληροφορίες θέλουν να τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποχωρεί στο εσωτερικό πεδίο της ΝΔ και τις αρχηγικές τάσεις που έχει εκφράσει, καθώς  η σκυτάλη περνά στην Ντόρα Μπακογιάννη.

 Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν όλο και περισσότεροι που θεωρούν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, μπορεί να αποτελέσει την μεταβατική πρόεδρο που θα αναδιοργανώσει το κόμμα, πριν την οριστική αντεπίθεση της κεντροδεξιάς και την προσπάθεια  – που απέχει ακόμα πολύ- να επανέλθει στην εξουσία.

Το σενάριο αυτό έχει φτάσει και μέχρι τα αυτιά του Καραμανλή, με την περίπτωση αυτή να συζητιέται όλο και περισσότερο στους κόλπους της κεντροδεξιάς. Το σενάριο αυτό κερδίζει έδαφος στους υποστηρικτές της άποψης, ότι ο επόμενος επικεφαλής της κεντροδεξιάς, δεν είναι εκείνος που θα οδηγήσει το κόμμα στη εξουσία, αλλά θα επαναφέρει την εσωτερική ισορροπία η οποία έχει χαθεί από τις εκλογές και μετά.