ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκάωρη μάχη για Ταγματάρχη, στη Βουλή – «Παρών» από τη Ζωή, «όχι» από τη Ραχήλ

Μετα από μια δεκάωρη εξαντλητική συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση των πέντε προτεινόμενων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, η Πρόεδρος της Βουλής δεν πείσθηκε για την ορθότητα της τοποθέτησης του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ψήφισε «παρών».

«Εμένα δεν με πείσατε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά δεν τράβηξε στα άκρα την αντιπαράθεση με τον Νίκο Παππά και το Μαξίμου και ψήφισε «παρών» αντί για «όχι»

«Δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η διαφωνία μου για το πρόσωπό σας και στον πρωθυπουργό και στον υπουργό. Προς τιμήν τους, ουδείς επιχείρησε να μου μεταβάλει άποψη ή να με επηρεάσει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Παππά να παρεμβαίνει λέγοντας «Δεν θα ήταν αθέμιτο να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε».

Απαντώντας ότι η βουλή και η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργεί και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες, η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη: «Σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το ''μαύρο'' της ΕΡΤ. Σας αναλογούσε δημόσια τοποθέτηση και όχι το άρθρο που μας διαβάσετε, το οποίο δεν θα το σχολιάσω. Οσοι έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης πρέπει να τοποθετούνται ελεύθερα και όχι πειθήνια».

Αυτό δεν σημαίνει, συνέχισε η πρόεδρος της βουλής, ότι θεωρεί καταδικασμένη αυτή την πρόταση. «Το γεγονός ότι σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός σας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθείτε», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν έχει αμφιβολία για την αγωνία και την πρόθεση του πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, να είναι η λειτουργία της ΕΡΤ αυτή που αξίζει και αναλογεί στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για ελεύθερη και αχειραγώγητη ενημέρωση.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο, απευθυνόμενη στον κ. Παππά σημείωσε «ελπίζω υπουργέ να δώσουμε τέλος στη φιλολογία που οργιάζει».

Ειδικότερα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης:

  • Για τον Διονύση Τσακνή διατύπωσαν θετική γνώμη 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2
  • Για τον Λάμπη Ταγματάρχη διατύπωσαν θετική γνώμη 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.

Σε ό,τι αφορά τον Διονύση Τσακνή, διατύπωσε θετική γνώμη για το πρόσωπό του, «με χαρά και τιμή», όπως είπε, καθώς σημείωσε ότι δεν διατηρεί την παραμικρή επιφύλαξη ότι «θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να είναι επιτυχημένο το νέο κεφάλαιο της ΕΡΤ».

 

Διαβάστε σχετικά: