ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική στη ΝΔ από Μπακογιάννη και Αντώναρο

Εκδήλωση για το μέλλον της κεντροδεξιάς και ειδικότερα της Νέας Δημοκρατίας, διοργάνωσε η ΔΑΠ του Πολιτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ομιλητές μεταξύ άλλων, την βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.

 

 

Το θέμα της συζήτησης ήταν «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ο ρόλος της κεντροδεξιάς».

Από την πλευρά του ο κ.Αντώναρος, αφού τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί «τώρα μια συμφωνία, χωρίς χρονοτριβή», υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση για αυτήν, τόσο στην ΚΟ, όσο και στην ΚΕ της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ.Αντώναρο, στην κεντροδεξιά, τα τελευταία πέντε χρόνια δαιμονοποιήθηκε η συζήτηση και ο διάλογος, και  η ΝΔ έχει χάσει την επιρροή της και τη γοητεία της.

«Η ΝΔ έχει χάσει την κλασσική της φυσιογνωμία, έχει απομακρυνθεί αισθητά από ιδρυτικές αρχές και αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνία… Η κεντροδεξιά έγινε δυνατή στην κοινωνία, όταν λειτούργησε με όρους πολυσυλλεκτικούς, μεγάλης αγκαλιάς», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Δεν χρειάζονται εκκωφαντικές στριγκλιές, ούτε ακραίες απόψεις, ούτε νεοφιλελεύθερες δοξασίες. Καθήκον μας είναι, με ξεκάθαρα, σταράτα λόγια, να δείξουμε ότι,  έτσι δεν πάει άλλο. Η πολιτική πρέπει να αλλάξει, η συζήτηση πρέπει να γίνει και να μη βάζουμε το κεφάλι στην άμμο. Χάσαμε με μεγάλη διαφορά στις 25 Ιανουαρίου», συμπλήρωσε.

«Συμφωνία τώρα! Σωστά το είπε ο Αντώναρος», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προέβλεψε ότι, η συμφωνία δεν θα είναι μέτρια, αλλά κακή, γιατί αυτοί οι τέσσερις μήνες, είχαν κόστος.

Και η κα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα της, λέγοντας πως η ΝΔ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την εποχή, και έπαψε να συνομιλεί στο εσωτερικό της.

«Η διαφορετική άποψη ήταν ποινικοποιημένη. Δεν υπήρχε εσωτερικός διάλογος. Δεν μπορείς να πετύχεις σύνθεση, αν δεν ενσωματώσεις διαφορετικές απόψεις. Πώς θα εκφράσεις ευρύ φάσμα κόσμου, αν δεν ακούς και δεν συνθέτεις;» τόνισε η κα Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την ανάγκη να υπάρξει διάλογος στη ΝΔ.

«Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε. Όχι σε μια συνδιάσκεψη, που θα χειροκροτηθούμε μεταξύ μας. Το θέμα είναι η ΝΔ να ανοίξει αυτό το διάλογο. Αν δεν το κάνει, η πορεία της, είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα επιδιώξουμε και θα τον κάνουμε αυτό το διάλογο», πρόσθεσε η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

 Λιου προς Τσίπρα: Η διαπραγμάτευση να κλείσει τώρα