ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καυγάς» Μαριά – Ντράγκι στο ευρωκοινοβούλιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και του Προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο ευρωπαικό κοινοβούλιο, με αφορμή ερώτηση του…
Έλληνα ευρωβουλευτή, για δανειοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα της Ελλάδας ή την ΕΚΤ προκειμένου να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ.
 

Συγκεκριμένα, ο Νότης Μαριάς έθεσε δημόσια την πρόταση του, για εξόφληση του ΔΝΤ από την Ελλάδα μέσω δανειοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδος με προφορική του ερώτηση προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή, ο Μάριο Ντράγκι προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση μιλώντας για άσχετα ζητήματα. Όμως κάτω από τη συνεχή πίεση του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή ο οποίος του υπενθύμισε ότι αυτός ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας δανειοδότησε την Ιταλία για να πληρώσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

Ο Μάριο Ντράγκι απάντησε ότι δεν θυμάται και ζήτησε από τον Νότη Μαριά μετά το τέλος της συνεδρίασης να συζητήσουν το θέμα. Και όλα αυτά ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπαθούσε να προστατέψει τον Ντράγκι απαντώντας αντ’ αυτού.