ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σιωπή του Σόιμπλε στο Eurogroup

Κουβέντα φαίνεται ότι δεν είπε κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας άλλους να ασκήσουν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

 

 

Το πρακτορείο επικαλούμενο δυο πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρει ότι ο Γερμανός επέλεξε να μη μιλήσει και να ακούσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί δεν έκαναν σχόλια επί της πρότασης που παρουσίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε αναχώρησε από το Eurogroup χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ νωρίτερα είχε επιρρίψει στην Αθήνα όλη την ευθύνη σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Αντίθετα, ρόλο διαμεσολαβητή φέρεται να ανέλαβε κατά τη συνεδρίαση ο Γάλλος Μισέλ Σαπέν, ο οποίος κάλεσε τους ομολόγους του να μην εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις και την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο κ. Σαπέν ήταν μια από τις λίγες φωνές αισιοδοξίας σημειώνοντας πως οι διαφορές που χωρίζουν τις δυο πλευρές δεν είναι «τερατώδεις», παρά την ύπαρξη τέτοιων εντυπώσεων. «Υπάρχουν διαφορές, αλλά μπορούμε να τις υπερπηδήσουμε», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: