MEDIA

Τα στοιχεία του ΕΣΡ για το πως κάλυψαν τα κανάλια το δημοψήφισμα

Στοιχεία για την κάλυψη του ΝΑΙ και του ΟΧΙ κατά την προδημοψηφισματική περίοδο, έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλέορασης, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία που απέστειλαν τα ίδια τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

 

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία αυτά,  σε κάποια κανάλια υπήρξε επικράτηση της προβολής του ΝΑΙ ενώ σε κάποια άλλα κανάλια επικράτηση της προβολής του ΟΧΙ (τα σχετικά στοιχεία τα βλέπετε στον πίνακα).

Η κα Αλεξίου σχολιάζοντας τα στοιχεία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που δεν έστειλε στοιχεία ήταν το Mega και ενημέρωσε ότι το κανάλι έχει κληθεί από το ΕΣΡ να στείλει το συντομότερο τα στοιχεία, όπως έκαναν και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Σε ότι αφορά την υπόλοιπη εικόνα η κα Αλεξίου παρατήρησε ότι υπήρξε υποπροβολή του ΟΧΙ.

Στοιχεία στον Εισαγγελέα

Περαιτέρω και σε ότι αφορά σε όσα έγιναν στην προδημοψηφισματική περίοδο, η προεδρεύουσα του ΕΣΡ, ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί της Ανακριτής κατ εντολή του Εισαγγελέα, ζητώντας της στοιχεία για δημοσιογράφους που παρέβησαν την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία στο υπό εξέταση διάστημα.

Το ΕΣΡ απάντησε ότι έχει τη δυνατότητα να κινήσει κυρωτική διαδικασία κατά τηλεοπτικών σταθμών και όχι κατά δημοσιογράφων.
Η κα Αλεξίου ανέφερε ότι το Συμβούλιο κατά το υπό εξέταση διάστημα δέχθηκε περισσότερες από 3.000 καταγγελίες και έχει σχηματίσει φακέλους για κυρωτικό έλεγχο για περισσότερες από 25 περιπτώσεις.

Η κα Αλεξίου, απαντώντας ειδικότερα σε ερώτηση του mediacell για το αν θεωρεί σωστό να παρεμβαίνουν οι Εισαγγελείς στη δημοσιογραφική εργασία, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για παρέμβαση που γίνεται με αφορμή τις απόψεις τους, αλλά λόγω παραβάσεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, δηλαδή για παρέθεση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων σε περίοδο που δεν επιτρέπεται από το νόμο κλπ.

Πηγή: mediacell.gr