ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη χωρίς τέλος- Εκπαιδεύουν παιδιά να κάνουν αποκεφαλισμούς

Αποτροπιασμό χωρίς τέλος προκαλούν οι τζιχαντιστές, οι οποίοι εκπαιδεύουν παιδιά από τη Συρία στην πρακτική του αποκεφαλισμού πάνω σε κούκλες.

 

 

 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότερα από 1.100 παιδιά από τη Συρία έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών τον τελευταίο χρόνο, από τα οποία τα 52 έχουν σκοτωθεί, ενώ οκτώ από αυτά ήταν βομβιστές αυτοκτονίας.

Τα παιδιά αυτά εκπαιδεύονται έτσι ώστε να αποτελέσουν τη νέα γενιά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και σύμφωνα με μία ομάδα εφήβων, που κατάφερε να δραπετεύσει και να δώσει συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, τα παιδιά παρακολουθούν με τις ώρες βίντεο αποκεφαλισμών.

Περισσότερα από 120 παιδιά έχουν εμφανιστεί σε τέτοια βίντεο: μόλις την περασμένη βδομάδα κυκλοφόρησε βίντεο με ένα αγόρι να αποκεφαλίζει έναν Σύριο στρατιώτη υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα. Τον περασμένο μήνα ένα άλλο βίντεο έδειχνε 25 παιδιά να εκτελούν 25 Σύριους στρατιώτες, πυροβολώντας στο κεφάλι.

Φρίκη
Αφού παρακολουθήσουν αυτό το υλικό, ο εκπαιδευτής τούς δίνει από μία κούκλα και ένα σπαθί, προκειμένου να εφαρμόσουν όλα όσα είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα.

Η εκπαίδευση διαρκεί συνήθως πέντε μήνες, οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα, ενώ βασικό ρόλο κατείχε και η μελέτη του Κορανίου. Στο μεταξύ, στη Βρετανία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος ενός 24χρονου, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες που εδρεύουν στη Βρετανία και ακολούθως να ταξιδέψει στη Συρία, μαζί με ένα θείο του, προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης:

 Το απόρρητο διάγγελμα που θα εκφωνούσε ο Νίξον αν ο Αρμστρονγκ πέθαινε στη Σελήνη