ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά την Ρηγίλλης, επιστρέφει και ο Πυρσός στο σύμβολο της ΝΔ;

Με το δόγμα «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού» να κυριαρχεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ισχυροποιείται το σενάριο να παραμείνει στη θέση του προέδρου του κόμματος οΒαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αποφάσισε ήδη την επιστροφή στη Ρηγίλλης, ενώ ακούει σοβαρά τις εισηγήσεις να επανέλθει και ο… πυρσός, που καθιερώθηκε ως σήμα της ΝΔ για δεκαετίες.

 

Οι πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχουν κερδίσει θετικά σχόλια, ενώ και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βαθύς γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας και της ψυχοσύνθεσης της Κεντροδεξιάς, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από συμβολικές παρεμβάσεις. Η πιο ηχηρή φυσικά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, είναι η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην ιστορική Ρηγίλλης, αφήνοντας πίσω τα δύσκολα χρόνια της Συγγρού, με τη φόρτιση που συσσώρευσαν.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του athensmagazine.gr, η νέα ηγετική ομάδα έχει δεχτεί εισηγήσεις για μια ακόμη πιο εκκωφαντική σημειολογία, που θα αφορούσε την επιστροφή του…πυρσού στο έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας.

Αντικαθιστώντας δηλαδή το σημερινό έμβλημα, το οποίο συνάντησε από την πρώτη στιγμή έντονη κριτική, με κάποιο που θα θυμίζει περισσότερο τον ιστορικό πυρσό, με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πυρσός ως σήμα της ΝΔ καθιερώθηκε από τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή ύστερα από πρόταση του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο πυρσός όμως «έσβησε» τα τελευταία χρόνια με απόφαση ενός πολιτικού «παιδιού» του Αβέρωφ, του Αντώνη Σαμαρά. Ίσως όμως να επανέλθει «ο πυρσός που περνάει από γενιά σε γενιά», όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.