MEDIA

Οι περικοπές φέρνουν αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων του Ant1

Μετά τις εκλογές και την ομαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για μείωση της διάρκειας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 κατά μισή ώρα. Η ιδέα για αλλαγή του μοντέλου ειδήσεων από ωριαίο σε ημίωρο είχε πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων του καναλιού από τις αρχές του χρόνου, αλλά η εφαρμογή της αναβλήθηκε λόγω της έντονης επικαιρότητας από τον Ιούλιο και μετά.

 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, το αποτέλεσμα των διεργασιών που βρίσκονται στην τελική ευθεία, θα φανεί στις οθόνες μας πιθανόν και τον Οκτώβριο. Η υλοποίηση του σχεδίου για ημίωρο κεντρικό δελτίο σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει ορόσημο για την ιστορία των δελτίων ειδήσεων στην ελληνική τηλεόραση.

Στόχος των ιθυνόντων του ΑΝΤ1 είναι να προτείνουν ένα νέο μοντέλο "σφιχτού" δελτίου που θα περιλαμβάνει όλες τις ειδήσεις, αλλά με λιγότερο σχολιασμό και με βίντεο διάρκειας έως 1,5 λεπτό. Με βάση αυτό, αναμένεται ο κύριος κορμός των ειδήσεων να ολοκληρώνεται έως τις 8:35 μ.μ. το πολύ, να πέφτει το σήμα τέλους και να ακολουθεί δελτίο καιρού. Στόχος είναι το κανάλι να δίνει το "παρών" στο σημείο εκκίνησης της prime time αλλά και στο πλέον δυνατό διαφημιστικό slot, δηλαδή αυτό μεταξύ ειδήσεων και βραδινής ζώνης (λίγο πριν από τις εννιά), καθώς έως τώρα οι ειδήσεις κατέληγαν συχνά να τελειώνουν μετά τις εννιά και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα να αρχίζει στις 9.20 μ.μ.

Η ανησυχία για περαιτέρω συρρίκνωση του ενημερωτικού τομέα με πιθανότητα απώλειας θέσεων εργασίας, είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: