ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εφικτός στόχος η απόλυτη πλειοψηφία

Την αισιοδοξία του για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρός του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε, παράλληλα ανοιχτό και το παράθυρο σε συνεργασίες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος η απόλυτη πλειοψηφία. Ακόμα και αν επιτευχθεί θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Αν δεν επιτευχθεί, έχουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε το σχέδιό μας, και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα στη Βουλή, που δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Είμαι βέβαιος σχεδόν ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 25 Ιανουαρίου» είπε ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης.

Το ίδιο είχε δηλώσει και το βράδυ της Κυριακής , μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μια κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια παρά φύση κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: