ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα αρχίζει ο «γαλάζιος πόλεμος»: Μπαίνει στη μάχη και ο Μεϊμαράκης

Τώρα αρχίζουν όλα στη ΝΔ. Και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης οπότε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ. 

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει να κάνει αρχηγική εμφάνιση ή εμφάνιση νικητή γι’ αυτό και αναμένεται να ανακοινώσει τις υπογραφές που έχει συγκεντρώσει – σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύ περισσότερες από 50 – αλλά και να παρουσιάσει παράλληλα την πρότασή του για την αναδιοργάνωση του κόμματος. 

Οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει είναι μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, ώστε το νούμερο να ακουστεί εντυπωσιακό και να του δώσει τον αέρα του φαβορί. 

Στο μεταξύ ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ αλλά και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Και τα αίματα στη γαλάζια παράταξη ανάβουν. Η πρώτη κόντρα – έστω και μέσω κύκλων – μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη είναι γεγονός. Και αφορά τον χρόνο διεξαγωγής της προεδρικής εκλογής. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, θέλει η προεδρική εκλογή να γίνει άμεσα για να μη μπει η ΝΔ σε κύκλο εσωστρέφειας και να μη χαθεί χρόνος από τις αντιπολιτευτικές δραστηριότητες του κόμματος. 

Συνεργάτες του τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «δημοψήφισμα έγινε μέσα σε 5 ημέρες και εθνικές εκλογές μέσα σε ένα μήνα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η εκλογή προέδρου της ΝΔ να μην μπορεί να γίνει μέσα σε 15 ημέρες». Μάλιστα οι ίδιες πηγές πρότειναν να συντμηθεί ο χρόνος των ενστάσεων στις υποψηφιότητες στις τρεις ημέρες. 

Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που μέσω του περιβάλλοντός του φρόντισε να διαμηνύσει ότι «οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου». 

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας φέρεται να συμφωνεί με την άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

πηγή : tvxs.gr