ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός «γάζωσε» με 16 σφαίρες ένα 17χρονο αγόρι (Σκληρό βίντεο)

Τα περιστατικά βίας και ψυχρών εκτελέσεων αφροαμερικανών από την αστυνομία στις ΗΠΑ, προκαλούν οργή και σάλο, χωρίς ωστόσο να αντιδρά κανένας από τη διεθνή κοινότητα. Τα κρατικά εγκλήματα συνεχίζονται, με τελευταίο ένα συγκλονιστικό περιστατικό που καταγράφει αστυνομικό να πυροβολεί 16 φορές ένα 17χρονο αγόρι.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός κρατούσε στα χέρια του μαχαίρι το οποίο αρνήθηκε να πετάξει με αποτέλεσμα ο αστυνομικός, Βαν Ντάικ, τον γαζώσει με 16 σφαίρες, λέγοντας ότι «φοβήθηκε για τη ζωή του».

Στο βίντεο ο 17χρονος εμφανίζεται να κρατά ένα μικρό μαχαίρι, αλλά η κίνησή του δείχνει να είναι περισσότερο με τάσεις απομάκρυνσης από τους αστυνομικούς.

Με τη δημοσίευση του βίντεο εκατοντάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους του Σικάγο σε μια διαδήλωση χωρίς επεισόδια και με σύνθημα «16 σφαίρες».

«Είναι σκληρό, είναι βίαιο, είναι ανατριχιαστικό. Να βλέπει κανείς έναν 17χρονο να πεθαίνει με έναν τόσο βίαιο τρόπο είναι σοκαριστικό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βίντεο θα ραγίσει τις καρδιές όλων των πολιτών» δήλωσε η εισαγγελέας Ανίτα Αλβάρεζ.