ΔΙΕΘΝΗ

Είναι θέμα… DNA! Τι ζητούσε κάθε μέρα ο παππούς του Κιμ;

Φαίνεται πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι ο μόνος με… ιδιαίτερα γούστα στην οικογένειά του, καθώς έγγραφα της CIA, που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από την ζωή του παππού του, «αιώνιου προέδρου» της Βόρειας Κορέας, αναφέρουν πως και εκείνος είχε τις… παραξενιές του!

Μάλιστα, ο παππούς του Κιμ έτρωγε δύο φορές την ημέρα κρέας σκύλου, με αποτέλεσμα να είναι παχύσαρκος.

Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, που αναφέρεται ως ο «αιώνιος πρόεδρος» της χώρας, συνήθιζε να τρώει κρέας σκύλου τόσο για πρωινό όσο και για δείπνο, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ απέρριπτε γεύματα με ψάρια και λαχανικά εξαιτίας της «προτίμησής» του αυτής. 

Τα έγγραφα της CIA μάλιστα αναφέρουν ρητά πως η συνήθειά του αυτή ήταν που τον οδήγησε στην παχυσαρκία: «Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ προτιμούσε όλα τα κρέατα από τα υπόλοιπα φαγητά και έτρωγε ψάρια και λαχανικά πολύ σπάνια. Βασικό συστατικό των γευμάτων του ήταν ρύζι ανακατεμένο με ινδικό κεχρί», αναφέρει επίσης η έκθεση και συνεχίζει: «Το αγαπημένο του φαγητό πάντως, ήταν κρέας σκύλου γεμισμένο με κοτόπουλο, το οποίο ζητούσε κάθε μέρα τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Φήμες στην Πιονγκγιανγκ ανέφεραν πως αυτή ήταν η αιτία που ήταν παχύσαρκος». 
Το έγγραφο έχει ημερομηνία τον Μάιο του 1951 και αναφέρει επίσης: «Οι σχέσεις του Κιμ Ιλ Σουνγκ με το προσωπικό του ήταν καλές και συχνά πήγαινε ο ίδιος στην κουζίνα για να συζητήσει τις μεθόδους μαγειρέματος ή και να μαγειρέψει κάτι ο ίδιος, αφού η μαγειρική ήταν το χόμπι του». 
Στην Βόρεια Κορέα το κρέας σκύλου και πέρυσι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε παροτρύνει το λαό του να μην παραλείπει το κρέας αυτό από την διατροφή του.