ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Η Κροατία βγαίνει σταδιακά από την καραντίνα! Γάμοι χωρίς πάρτι και ελεγχόμενο άνοιγμα ξενοδοχείων

Ναι στους γάμους αλλά όχι στα πάρτι και ελεγχόμενο άνοιγμα των ξενοδοχείων είναι οι βασικοί άξονες της εξόδου από την καραντίνα για την Κροατία.

Όπως διευκρινίστηκε, τα ξενοδοχεία θα επαναφέρουν σταδιακά το σύνολο των υπηρεσιών τους και αυτό εξαρτάται από την επιδημιολογική κατάσταση.

Εξάλλου, η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Κροατίας ανακοίνωσε ότι χαλαρώνουν ορισμένοι περιορισμοί που αφορούν στη τέλεση γάμων και άλλων τελετών, καθώς και τη χρήση παιδικών χαρών. Στους γάμους μπορούν, πλέον, να παραστούν τα μέλη των οικογενειών, τηρώντας όμως τους κανόνες ασφάλειας και απόστασης. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται ο κύκλος των προσκεκλημένων στις γαμήλιες τελετές, ενώ η απαγόρευση των γαμήλιων πάρτι θα παραμείνει σε ισχύ.

Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στην Κροατία πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού και ένας ακόμη θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 80. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στην Κροατία πριν από 70 ημέρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 2.101.