ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Μεγάλη αεροπορική εταιρεία βρήκε τρόπο για να αποφεύγει το συνωστισμό στις πτήσεις – Τι ανακοίνωσε

Η United Airlines Holdings Inc ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα πολιτική εν μέσω κορωνοϊού, καθώς θα ενημερώνει έγκαιρα τους επιβάτες της για το αν αναμένεται η πτήση τους να «βρίσκεται κοντά στην πλήρη κάλυψη των θέσεων» επιτρέποντας τους να κλείσουν μία θέση σε άλλη πτήση ή να τους πιστωθεί το ποσό του εισιτηρίου τους για μελλοντική ταξιδιωτική χρήση.

Η νέα πολιτική της αεροπορικής εταιρίας θα εφαρμοστεί μέχρι την 30η Ιουνίου, ενώ θα εφαρμόζεται και στην πύλη του αεροδρομίου, στην περίπτωση που ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των επιβατών μιας πτήσης έχουν περάσει από τη διαδικασία ελέγχου.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανάρτηση φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μία πτήση της United, κατά την οποία είχαν καλυφθεί όλες οι θέσεις του αεροσκάφους, ενώ στη συνέχεια, δημοσιοποιήθηκε η εφαρμογή της νέας πολιτικής.

Η United δήλωσε ότι το 85% των πτήσεων της έχουν πληρότητα μικρότερη του 50%, αλλά με δεδομένη τη δραστική περικοπή του πτητικού προγράμματος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού «υπάρχει ένας μικρός αριθμός πτήσεων, στις οποίες, οι πελάτες μας βρίσκουν τα αεροπλάνα περισσότερο γεμάτα απ’ ό,τι αναμένουν».