ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Τραγική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία – 6.000 σε ένα 24ωρο

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ινδίας χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού και αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν κάποιες πτήσεις εσωτερικού, τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στη χώρα είναι απογοητευτικά καθώς 6.088 κρούσματα μόλυνσης εντοπίστηκαν το περασμένο 24ωρο και είναι τα περισσότερα που έχουν επιβεβαιωθεί ως εδώ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Ινδία αυξήθηκαν σε 118.447, ενώ σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 148 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να αυξάνεται έτσι σε 3.583.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 66.330. Οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί είναι 66.330. Ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ότι τα μέτρα περιορισμού παρατείνονται ως την 31η Μαΐου, όμως χαλάρωσε κάποια από αυτά σε περιοχές με χαμηλότερους αριθμούς μολύνσεων και έδωσε μεγαλύτερα περιθώρια στις τοπικές κυβερνήσεις ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας θα αρχίσουν να εκτελούν ξανά περίπου το ένα τρίτο των πτήσεών τους από τη Δευτέρα, πάντως θα πρόκειται αποκλειστικά για πτήσεις εσωτερικού ενώ θα εφαρμόζονται πρωτόκολλα που συγκαταλέγονται στα πιο αυστηρά στον κόσμο. Οι εστίες μόλυνσης είναι κυρίως το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα, η Μουμπάι, η οικονομική πρωτεύουσα, το ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, όπου άρχισε την πολιτική του ανέλιξη ο Μόντι, και το Ταμίλ Ναντού, στο νότιο τμήμα της χώρας.