«Πραγματικά δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι κάθομαι εδώ και το γράφω αυτό—και ότι, εκτός από μερικούς άσχημους μώλωπες και κάποιες, δεν συνέβη απολύτως τίποτα», έγραψε στο Instagram της μία 44χρονη αθλήτρια του αλεξίπτωτου πλαγιάς, η οποία έζησε έναν εφιάλτη στην Αυστρία, όταν είδε ένα μικρό αεροπλάνο να κατευθύνεται πάνω της και να της διαλύει το αλεξίπτωτο.
Η ίδια ουρλιάζοντας προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο της πτήσης επιχειρώντας να ανοίξει το εφεδρικό αλεξίπτωτό, με κάμερα στη στολή της να καταγράφει τις αγωνιώδεις στιγμές.
μετά από κάποια δευτερόλεπτα η 44χρονη αθλήτρια κατάφερε να ξεμπλέξει και να ανοίξει το αλεξίπτωτο έκτακτης ανάγκης και να ανακόψει την ταχύτητα της καθόδου της πριν να καταλήξει στο έδαφος.
🚨 WATCH: A paraglider gets hit by a Cessna 172 near the Austrian town of Zell am See.
The paraglider was able to pull her rescue parachute and land safely shortly after the incident on Saturday.
According to police, the 44-year-old Austrian had started from Schmittenhöhe in… pic.twitter.com/HYQ7euRu57
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) May 24, 2026
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, την 44χρονη αθλήτρια παρέλαβε ελικόπτερο της αστυνομίας.
Κατά τα τοπικά δημοσιεύματα το αεροπλάνο με πιλότο έναν 28χρονο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Τσελ αμ Ζέε, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είχε αποφύγει το αλεξίπτωτο πλαγιάς.


