ΓΥΝΑΙΚΑ

6 συμβουλές για γερά νύχια

Τα δυνατά και περιποιημένα νύχια αποτελούν ένδειξη καλής υγείας.

Ορισμένες καθημερινές συνήθειες όμως, κάνουν τα νύχια μας αδύναμα, εύθραυστα και επιρρεπή στο ξεφλούδισμα.

Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, η ηλιακή ακτινοβολία, το συχνό βάψιμο, η χρήση αντισηπτικών, το έντονο κρύο, η ρύπανση αλλά και η μη χρήση γαντιών είναι παράγοντες που καταπονούν και καταστρέφουν τα νύχια.

Ενυδάτωση: Προσπαθήστε να διατηρείτε τα νύχια σας ενυδατωμένα, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα κρέμας με βάση το καστορέλαιο στο δέρμα γύρω από τα νύχια κάθε βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, θρέφει το δέρμα και περιορίζει την εμφάνιση παρανυχίδων.

Γάντια: Προστατέψτε τα νύχια σας από τα χημικά καθαριστικά, βάζοντας γάντια όσο κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση και προστασία, εφαρμόστε ενυδατική πριν βάλετε τα γάντια.

Στεγνώστε με πιστολάκι: Μετά το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο ή το ντουζ στεγνώστε για τουλάχιστον δύο λεπτά τα άκρα σας με το πιστολάκι. Η υπερβολική υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκητιάσεων, που καταστρέφουν την υγεία των νυχιών.

Ποδόλουτρο: Τα νύχια που αναπτύσσονται ανώμαλα και εσωτερικά στο δέρμα, μπορεί να είναι μια μόνιμη και επώδυνη ενόχληση. Βάλτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν, προσθέστε σε 5 λίτρα νερού 2 ή 3 κουταλιές άλατα Epsom και θα διαπιστώσετε μεγάλη ανακούφιση. Μην παραλείψετε όμως να απευθυνθείτε σε ειδικό ποδολόγο για πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Καθαρά παπούτσια και κάλτσες: Αερίστε τα παπούτσια σας και φορέστε καθαρές βαμβακερές κάλτσες, προκειμένου να αποφύγετε την πιθανότητα μυκητιάσεων.

Περιποίηση: Φροντίστε τα νύχια σας να είναι περιποιημένα, να έχουν σωστός σχήμα και οι παρανυχίδες να είναι κομμένες. Ακόμα και αν δεν θέλετε να τα βάψετε, εφαρμόστε ένα σκληρυντικό.