ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλάτι από… μακριά για την Μακεδονία

Μετά από το… αλμυρό φιάσκο τις μέρες του χιονιά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιμένει νέες ποσότητες αλατιού, οι οποίες θα έρθουν από μακριά!

«Οι υπηρεσίες έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να προμηθευτούν αλάτι, αλλά επειδή τα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ημερών ήταν πολύ μεγάλης έκτασης και έντασης, περιμένουν όλες οι εταιρείες τις νέες παραλαβές σε αλάτι από την Τυνησία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Αφρικής. Εμείς σαν Περιφέρεια είμαστε σε καλό δρόμο, τώρα σε ό,τι αφορά τους δήμους, κάθε φορέας ανέκαθεν κάνει τις δικές του προμήθειες» τόνισε ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Η προετοιμασία μας είναι στο 100%, εξακολουθούμε να είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Είμαστε σε συνεργασία με την τροχαία και τους δήμους ενώ για το οδικό δίκτυο, δίνουμε βαρύτητα στα εθνικά δίκτυα, τους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία, αεροδρόμια λιμάνια, στα μεγάλα δίκτυα όπου κινείται μεγάλη μάζα οχημάτων και στη συνέχεια στο επαρχιακό δίκτυο» πρόσθεσε.