ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβλήθηκε η συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία στο Μπαλί Ρεθύμνου

Αναβλήθηκε η δίκη που θα συνεχιζόταν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 49χρονου κυνηγού από κτηνοτρόφο στο Μπαλί Ρεθύμνου το Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η δίκη αναβλήθηκε εξαιτίας ασθένειας ενός από τους συμμετέχοντες με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει τη συνέχειά του την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου (στις 9 Ιουνίου) είχαν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις μαρτύρων ενώ σήμερα αναμενόταν να καταθέσουν οι πραγματογνώμονες.

Η απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019.

Ο κυνηγός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 45χρονο τότε κτηνοτρόφο, όταν τα κυνηγόσκυλα του θύματος μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καβγάς.

Προφανώς θύτης και θύμα γνωρίζονταν καθώς ήταν κάτοικοι του ίδιου χωριού.

Στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν δύο φίλοι του 49χρονου που είχαν βγει μαζί για κυνήγι.

Και οι δύο βρίσκονταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος άνδρας χωρίς ωστόσο να είναι μπροστά στο περιστατικό.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν ενώπιον του δικαστηρίου ότι άκουσαν τον κατηγορούμενο να καυγαδίζει έντονα με το θύμα και μετά άκουσαν τέσσερις πυροβολισμούς.

Όταν πήγαν στο σημείο που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί είδαν να κείτεται τραυματισμένος ο 49χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και ποινή 3 ετών και 3 μηνών κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.