ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζητούν άλλα 8 δέματα-βόμβες;

Μετά τον εντοπισμό του δέματος-βόμβα στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών την Τετάρτη, ευτυχώς εγκαίρως με αποτέλεσμα να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη και να μην υπάρξουν τραυματίες, αλλά και τη χθεσινή έκρηξη του φακέλου που έφθασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίζοντας στο πρόσωπο και στα χέρια τη βοηθό του επικεφαλής του γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων, ο οποίος ήταν και ο παραλήπτης, οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι η αποκάλυψη «παγιδευμένων» δεμάτων δεν αποκλείεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι σε μια επανάληψη των όσων είχαν συμβεί το 2010, όταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει μαζικά τρομοδέματα, τα τελευταία μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα.

Οι ελληνικές αρχές, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο, θεωρούν βέβαιο ότι ως αποστολείς θα εμφανίζονται Έλληνες πολιτικοί και ότι στόχοι θα είναι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (ενδεχομένως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή κάποιου άλλου θεσμού) και για αυτό μελετούν το ηλεκτρονικό αρχείο από το σύστημα ακτινογράφησης των δεμάτων από τα νέα μηχανήματα των ΕΛΤΑ, καθώς αυτό έχει τη δυνατότητα τήρησης ηλεκτρονικού αρχείου φωτογραφιών δεκάδων χιλιάδων δεμάτων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.