ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού και μέτρων ασφαλείας στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ!

Ανεβαίνει το επίπεδο του συναγερμού και των μέτρων ασφαλείας στη χώρα μας, λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ, ενώ άμεση προτεραιότητα αποτελούν πιθανοί στόχοι ισραηλινού ενδιαφέροντος.

Αντιτρομοκρατική, Κρατική Ασφάλεια και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν ανεβάσει τον συναγερμό σε επίπεδο 4, ενώ στην ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη ζητήσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των πιθανών ισραηλινών στόχων, καθώς και συνεχείς περιπολίες. Κυρίως όπως είναι φυσικό, η προσοχή στρέφεται στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν μάλιστα πως λόγω των ταραχών στο Ισραήλ, κάθε ισραηλινός και παλαιστινιακός πιθανός στόχος, είναι υπό επίβλεψη.

Στην λίστα ιδιαίτερης προσοχής είναι και οι δομές προσφύγων και μεταναστών που στον μεγαλύτερο βαθμό αποτελούν ανθρώπους από μουσουλμανικές χώρες. Με την μεταναστευτική ροή να αυξάνεται, έχει κριθεί αναγκαίο το να υπάρξουν επιπλέον μέτρα, όπως η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου στο εσωτερικό των δύο πλευρών.

Τα κέντρα φιλοξενίας κρίνονται ύποπτα καθώς φοβούνται τυχόν εξτρεμιστικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια θα επιτηρούν διακριτικά χώρους συγκέντρωσης Παλαιστίνιων.