slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθρωποκυνηγητό για τους 7 δράστες της άγριας επίθεσης στους εθελοντές της Πάρνηθας! Μαρτυρίες σοκ!

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της άγριας και απρόκλητης επίθεσης που δέχτηκαν δύο εθελοντές που βοηθούσαν στον καθαρισμό της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr επτά άγνωστοι δράστες ηλικίας 20-23 ετών, αδύνατοι, ύψους 1.75 περίπου, επιβαίνοντες σε ένα λευκό και ένα κόκκινο ΙΧ πλησίασαν, κρατώντας φακούς, τους δύο εθελοντές, ηλικίας 33 και 32 ετών, οι οποίοι κοιμόντουσαν σε εγκαταλελειμμένο οίκημα απέναντι από την Κρύα Πηγή Φυλής.

Τα εθελοντικά μέλη της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD» είχαν ανέβει εκεί από το απόγευμα για να το καθαρίσουν από σκουπίδια και θα διανυκτέρευαν για να συνεχίσουν το πρωί.

Ξύπνησαν από τον θόρυβο και οι δράστες άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως «τι ομάδα είσαι;», «είσαι αναρχικός;», ενημερώνοντάς τους ότι είναι από το Μενίδι.

Τα δύο θύματα τους είπαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, τους χαιρέτησαν φιλικά και έφυγαν από το σημείο. Μετά από δέκα λεπτά όμως, οι δράστες επέστρεψαν. Φωνάζοντας «κάναμε comeback» ξεκίνησαν να τους χτυπάνε αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει την μύτη του, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και στο κεφάλι.

Ο ένας από τα θύματα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει για να ζητήσει βοήθεια από άλλους δύο εθελοντές οι οποίοι είναι και αυτοί εθελοντικά μέλη της ίδιας οργάνωσης και κοιμόντουσαν σε ένα εκκλησάκι, σε απόσταση πενήντα μέτρων.

Μόλις γύρισαν όλοι μαζί στο σημείο, οι δράστες είχαν αποχωρήσει και βρήκαν τον ένα εθελοντή αιμόφυρτο στο έδαφος, όπου διαπίστωσαν ότι το είχαν μαχαιρώσει σε διάφορα μέρη του σώματος του. Αμέσως τον μετέφεραν με το αυτοκίνητο τους στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους ενημέρωσαν ότι ο φίλος τους είχε τραυματιστεί με τρεις μαχαιριές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο μαχαιριές στο αριστερό βραχίονα, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο, καθώς δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα. Στο ίδιο νοσοκομείο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στον δεύτερο τραυματία.