ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη κτηνωδία – Άγνωστοι σκότωσαν άγρια άλογα

Αντιμέτωπος με μια απίστευτη κτηνωδία ήρθε ένας οδηγός κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς αντίκρισε τρία άλογα νεκρά με εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το agriniopress.gr, ο οδηγός αρχικά είδε δύο άλογα να κείτονται νεκρά, ενώ στα 500 μέτρα πιο κάτω εντόπισε και ένα τρίτο άλογο, επίσης νεκρό. Ένα εξ αυτών έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και κτηνίατρος για να τα εξετάσει και να διαπιστωθεί η ακριβή αιτία θανάτου των άτυχων ζώων, τα οποία αποτελούν προστατευόμενο είδος και ζουν ελεύθερα. Πιθανότατα ανήκουν στην αγέλη άγριων αλόγων του Πεταλά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου ενεργεί προανάκριση, ενώ δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος άγνωστου δράση για ζωοκτονία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στην Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, θανάτωσαν τρία αδέσποτα άλογα, τα οποία πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο.

(agriniopress.gr)