ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη «βόμβα»: Με παρατάσεις από το υπ. Ναυτιλίας έπλεε το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Mε παρατάσεις κυκλοφορούσε το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το οποίο προκάλεσε την τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Παν. Κουρουμπλής καλεί τον κόσμο να… κολυμπάει ελεύθερα!

Όπως αποδεικνύεται από έγγραφο του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αποκαλύπτει το πόρταλ «902.gr», το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου είχε λήξει στις 27 Ιουλίου και είχε λάβει παράταση για δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουλίου δόθηκε παράταση μέχρι τις 6 Αυγούστου. Στη συνέχεια, ακολούθησε και άλλη παράταση μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη. Η παράταση δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και το πλοίο ναυάγησε στις 10 Σεπτέμβρη, προκαλώντας την τεράστια ζημιά στο Σαρωνικό.

Η αποκάλυψη προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων για τις ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Κουρουμπλής: Κολυμπήστε ελεύθερα!

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Παν. Κουρουμπλής υπεραμύνθηκε εκ νέου των χειρισμών του λέγοντας ότι έκανε την δουλειά του με ευσυνειδησία.

«Σε ένα μήνα θα γίνουν μετρήσεις και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε» είπε για την ποιότητα των νερών. Ωστόσο, την ώρα που οι εικόνες με την θαλάσσια ρύπανση κάνουν το γύρο του κόσμου, ο Παν. Κουρουμπλής, σε ερώτηση αν ο κόσμος μπορεί να κολυμπάει στις ακτές του Σαρωνικού, απάντησε: «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος; Εγώ πιστεύω ότι είναι ασφαλής!».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας που έχει γίνει δέκτης σφοδρότατης κριτικής σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση και αποτελεσματική!

Μάλιστα, ο Παν. Κουρουμπλής έριξε την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα στα… θαλάσσια ρεύματα.