ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης Πισπιρίγκου

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο» τόνισε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εξηγώντας την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή».

Όπως είπε: «Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κυρία κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.».

«Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.