ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρτοποιός: «Στην Καρδίτσα δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, μόνο οικειοθελώς παραμένοντες»

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται αυτή τη στιγμή σε περιοχές της Λάρισας» δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία του με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε,

«Οι επιχειρήσεις μας διεξάγονται πιο πολύ εντός της πόλης της Λάρισας, στις περιοχές Γιαννούλη, Άγιος Θωμάς, Ιπποκράτης.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, έχει γίνει χαρτογράφηση όλης της περιοχής, Όσοι παραμένουν στις περιοχές της Καρδίτσας είναι οικειοθελώς παραμένοντες και εκεί, αυτό που κάνουμε είναι να παρέχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τροφή, φαγητό, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο χρειάζεται.

Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί 6.000 μερίδες φαγητού, νερού σε περιοχές, όπως η Φαρκαδόνα, Κεραμίδι και οι άνθρωποι διαμένουν εκεί, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εναέριες διασώσεις και διασώσεις με πλωτά μέσα στις συνοικίες της Λάρισας.

Ο κ. Αρτοποιός, σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των εγκλωβισμένων τόνισε πως «δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, υπάρχουν οικειοθελώς παραμένοντες σε περιοχές όπως η Φαρκαδόνα, το Κεραμίδι.

Πχ, έχουμε την αναφορά για δύο ηλικιωμένες στην Αστρίτσα, μία ηλικιωμένη στον Μαραθέα, στη Φαρκαδόνα υπάρχουν πάνω από 35 άτομα και τους έχει παρασχεθεί φαγητό, νερό. Επομένως η έννοια του εγκλωβισμού δεν υπάρχει. Πρόκειται για οικειοθελώς παραμένοντες.

Ο επίσημος απολογισμός είναι ότι 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 3 αγνοούνται».