ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αυτοψία» για τη μοιραία πορεία της Porsche του Μαυρίκου- Το νέο βίντεο ντοκουμέντο

Αυτοψία στην Αττική Οδό, στο σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εμπειρογνώμονες.

 

Οι ενέργειες αυτές έρχονται μετά την μήνυση που υπέβαλε ο συνήγορος της οικογένειας, η οποία προσέλαβε και τους εν λόγω ειδικούς. Οι πραγματογνώμονες ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο της τραγωδίας. 

Oι ειδικοί αναζητούν τυχόν ίχνη καυσίμων στην άσφαλτο που θα βεβαιώσουν το σενάριο για διαρροή στο πολυτελές τζιπ, ενώ εξετάζουν το τοιχίο όπου κατέληξε το όχημα, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να απαντήσουν στο εάν πρόκειται για δυστύχημα ή για δολιοφθορά.

Την διενέργεια «αυτοψίας από τεχνικούς συμβούλους» είχε κάνει γνωστή με ανακοίνωση του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας, «Οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος».

Παράλληλα, εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού το αυτοκίνητο οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας, ενώ εκτιμάται ότι το πόρισμα που θα εξαχθεί, αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την πυρκαγιά στο τζιπ του Μαυρίκου

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο σχετικά με τον θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου ήρθε στο φως σήμερα, αποκαλύπτοντας πως η φωτιά ξεκίνησε από την καμπίνα της μοιραίας Porsche Cayenne, και κατόπιν επεκτάθηκε στη μηχανή του οχήματος.

Δείτε το βίντεο, το οποίο παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο του ο Alpha, και το πώς το σχολιάζει ο πραγματογνώμονας Γ. Ραυτογιάννης: