ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 200% οι μεταναστευτικές ροές

Διαστάσεις κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των ροών κατά 200% μέσα σε διάστημα 5 μηνών.

Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας είπε ότι η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας συγκράτησε τις ροές την περίοδο 2016 – 2017 ωστόσο από το 2018 παρατηρείται «θεαματική αύξηση» για να φτάσει «σε σε έξαρση, από τον περασμένο Μάιο που αρχίζουν να ανεβαίνουν σταδιακά, ανεπαίσθητα αλλά σταθερά στην αρχή, μέχρι που έφτασαν στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Μεταξύ Μαΐου και σήμερα υπάρχει αύξηση της τάξεως του 200%. Σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια η αύξηση είναι της ίδιας περιόδου, αύξηση της τάξεως του 110%».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολίτικη υποστήριξε ότι η έξαρση του φαινομένου οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους – πηγές από την περιγραφή των οποίων διαπιστώνεται ότι η κατάσταση μπορεί να λάβει δραματικότερες διαστάσεις. Εως και 600.000 μετανάστες στην πόρτα της Ελλάδας από την «σκούπα» της Κωνσταντινούπολης