GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε κάθε λεπτομέρεια στο Θωρηκτό Αβέρωφ από τον καναπέ σας!

Το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ είναι σίγουρα το πιο γνωστό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και για αυτό χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά το Θωρηκτό της νίκης.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» καθελκύστηκε στις 12 Μαρτίου (27 Φεβρουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο) 1910 και την 1 Σεπτεμβρίου 1911 κατέπλευσε στο Φάληρο, όπου έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το πλήθος. Έκτοτε το πλοίο από τις Ναυμαχίες της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912) και της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913) μέχρι την 16η Οκτωβρίου 1944 όταν έφερε στην ελεύθερη Ελλάδα στο Φάληρο την τότε εξόριστη ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει πάντα νικηφόρο μήνυμα και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων αλλά και των πάρα πολλών μελετητών της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας.

Από την μεριά του το Πολεμικό Ναυτικό στην προσπάθεια του να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει την ιστορία του πλοίου από κοντά αποφάσισε να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να εξαφανίσει τις αποστάσεις που κάνουν απαγορευτική μια τέτοια επίσκεψη για πολύ κόσμο.

Ενδιαφέρον άλλωστε έχει αποδειχθεί πως υπάρχει αφού μετά την πρόσφατη μεταφορά του πλοίου στην Θεσσαλονίκη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» επισκέφθηκαν συνολικά 130.000 επισκέπτες εκ των οποίων 27.000 μαθητές από 332 σχολεία της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Τώρα πια λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ έχει προστεθεί η δυνατότητα ψηφιακής εικονικής περιήγησης του επισκέπτη στους χώρους του πλοίου.

Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν με λεπτομέρεια και ακρίβεια χώρους και εκθέματα , προκειμένου να κατανοήσουν την σύνθεση και την δομή του Πλοίου Μουσείου έχοντας την ευκαιρία να οργανώσουν κατά τον καλύτερο τρόπο και μια μελλοντική επίσκεψη τους στο πλοίο.