ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Κω προς κυβέρνηση: Κίνδυνος να χυθεί αίμα με τους μετανάστες

Δραματική προειδοποίηση στην κυβέρνηση ότι στην Κω υπάρχει κίνδυνος αιματοχυσίας λόγω των χιλιάδων μεταναστών στο ακριτικό νησί απηύθυνε ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης

 

''Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 μετανάστες. Υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις'' αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης. 

Ο δήμαρχος Κω καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να δώσει λύση εντός της ημέρας, ζητώντας ενισχύσεις από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων. 

Σημειώνεται ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εντατικοποίηση των ρυθμών ταυτοποίησης. 

Η δήλωση Κυρίτση αναλυτικά:

“Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία.

'Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη.
Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της:

-Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.
-Να έρθουν άμεσα στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.
-Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.
-Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

'Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια , προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο.”

Ο κ. Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας.''

Διαβάστε επίσης:

 Έκτος ελέγχου η κατάσταση στην ΚΩ; Αστυνομικός χαστουκίζει έναν μετανάστη ενώ κρατάει μαχαίρι