3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είδαν τον δράστη της επίθεσης στην Τεκτονική Στοά! Τι είπε στο τηλέφωνο! Οι εκτιμήσεις των αρχών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα ξεκίνησαν στις 6:30 το πρωί όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο 112 και ενημέρωσε για μηχανισμό που θα εκραγεί στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, χωρίς να δώσει χρονικό περιθώριο.

Το μόνο που είπε ήταν «θα σκάσει βόμβα στη Στοά, δεν είναι φάρσα!», έδωσε τη διεύθυνση και ζήτησε με έμφαση: «Εκκενώστε, εκκενώστε, εκκενώστε!».

Μάλιστα, μόλις έφτασε στο σημείο το περιπολικό της Αστυνομίας, έγινε η έκρηξη της βόμβας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αμέσως μετά έφτασε η πυροσβεστική και πήγε να επέμβει, αλλά οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τους φώναξαν να μην το πράξουν καθώς είχαν εντοπίσει και δεύτερο δέμα δίπλα από αυτό που εξερράγη.

Η Αστυνομία απέκλεισε όλο το τετράγωνο και μετά την άφιξη των πυροτεχνουργών, έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στο δεύτερο δέμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μηχανισμοί ήταν πολύ μικρής ισχύος, αποτελούνταν από κροτίδες, μεταλλικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό και άλλα υλικά σε μια πρόχειρη συνδεσμολογία, που δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές ομάδες που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς με βομβιστικές ενέργειες. Μάλιστα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο δεύτερος μηχανισμός, που ήταν μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, είχε τέτοια συνδεσμολογία που δεν θα μπορούσε να εκραγεί.

Όπως είπε γυναίκα, την ώρα που η ίδια περπατούσε μαζί με τον σκύλο της και περνούσε από την οδό Σουρμελή, είδε κάποιον να ρίχνει στο έδαφος κάτι που έμοιαζε με σακίδιο πλάτης ή με σακούλα.

«Δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Μόλις έφτασα στη γωνία Αλκιβιάδου και Σουρμελή, έγινε η έκρηξη. Ήταν πάρα πολύ δυνατή. Τότε, το ίδιο άτομο έτρεξε στη γωνία Σουρμελή και Αχαρνών, φώναξε 3 φορές “Γ@μ@ τη Μασονία σας!”, κι έφυγε. Ήταν νεαρής ηλικίας. Η έκρηξη έγινε στις 06:35 ακριβώς. Είχα στο χέρι μου το τηλέφωνο και κοίταξα την ώρα μόλις έγινε» περιέγραψε.