ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελέας στο Μετσόβιο

2 ΛΟΒΕΡΔΟς

Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του ιστορικού ιδρύματος και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς, έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

Εν τω μεταξύ οι φοιτητές βρίσκονται μια ανάσα από το να χάσουν το εξάμηνο, μετά τη νέα αιφνιδιαστική απόφαση που πήραν χθες οι διοικητικοί υπάλληλοί του ΕΜΠ για συνέχιση της απεργίας τους και για αόριστο χρονικό διάστημα. Σήμερα οι Κοσμήτορες και τα μέλη της διοίκησης του Πολυτεχνείου θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση.

Την ίδια ώρα με εκκλήσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τους ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά», δήλωσε στο MEGA. Tόνισε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα από το νόμο να ανοίξει τα Πανεπιστήμια. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι «το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά. Πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα».