ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση και προκλήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Με ένταση ολοκληρώθηκε η απολογία του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, καθώς σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας όπου βρισκόταν η Μάγδα Φύσσα και φίλοι του Παύλου.

Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέρασαν δίπλα κατηγορούμενοι και συνήγοροι της υπόθεσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων. Ανάμεσά τους, ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά και ο κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία, Αν. Μιχάλαρος. Τα πνεύματα εντάθηκαν και υπήρξε φραστικό επεισόδιο το οποίο έληξε με παρέμβαση των ψυχραιμότερων φωνών.

Ως προς την δίκη ο  κατηγορούμενος αφενός ζήτησε συγνώμη από τον Γιάννη Λαγό για τα μηνύματα που έστελνε κατ’ εντολή του και αφετέρου δήλωσε άγνοια για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα, αρνούμενος κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά «με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος!».

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε το πως μπήκε στην οργάνωση το 2011 έπειτα από μια τελετή μνήμης για τα Ίμια, που τον «γοήτευσε». Στη συνέχεια, όπως είπε, ίδρυσε την τοπική της Νίκαιας.

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν έτσι όπως τα μεταφέρει το newsit.gr

  • Κατηγορούμενος: «Ανοίξαμε τα γραφεία με τη σύζυγο μου Θεώνη Σκαπερλη, τον Σπύρο Δημητριάδη, τον οποίο λόγω κακής συμπεριφοράς έδιωξα αργότερα, και κάποιους ακόμα. Είχαμε το οκ από τον Λαγό, να διώχνουμε όσους είχαν κακές συμπεριφορές. Τον Λαγό ενημέρωνα για όλες τις δραστηριότητες. Για διανομή τροφίμων, εντύπου υλικού κτλ. Υπήρχαν και πράγματα για τα οποία δεν τον ενοχλούσα. Ας πούμε είχα κάθε Παρασκευή διανομή ενδυμασίας. Ρουχισμό εννοώ στον κόσμο».
  • Πρόεδρος: Υπήρχαν δράσεις για τις οποίες έφαγαν μηνύματα που έλεγαν εντολή Λαγού. Γιατί;
  • Κατηγορούμενος: Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη.
  • Πρόεδρος: Το δε διατηρεί πουθενά τι σημαίνει στα μηνύματα αν το έργο ήταν κοινωνικό;
  • Κατηγορούμενος: Αυτό το γράφαμε γιατί όταν το μάθαιναν αριστερές οργανώσεις είχαμε πρόβλημα. Δεχόμασταν επιθέσεις.
  • Πρόεδρος: Έχουμε δει σε φωτογραφίες συγκεκριμένη ενδυμασία. Αυτό γιατί συνέβαινε;
  • Κατηγορούμενος: Έχει παρεξηγηθεί πολύ αυτό. Ξεκίνησε με δυο πιτσιρικάδες που είχαν έρθει στην τοπική. Έγινε μόδα στα γραφεία. Έβλεπες και γυναίκες να ντύνονται έτσι. Πολλές φορές ζητούσα κι εγώ. Ας πούμε να φοράνε μαύρη μπλούζα αν είχαμε εκδήλωση μνήμης. Κάποια στιγμή όμως έγινε γελοία η μόδα. Ήταν απλά μια μπλούζα της Χρυσής Αυγής κι ένα παντελόνι από κάτω.
  • Πρόεδρος: Τι εννοούσαν όταν έλεγαν «τα παιδιά με τα μαύρα»;
  • Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Όλοι η Χρυσή Αυγή φορούσε μαύρη μπλούζα. Εμείς είχαμε απλώς και στρατιωτικό παντελόνι.
  • Πρόεδρος: Όταν λέτε έγινε γελοία η μόδα;
  • Κατηγορούμενος: Ας πούμε μας κορόιδευε η τοπική του Πειραιά, που είχαμε έναν υγιή ανταγωνισμό, επειδή ντυνόμαστε έτσι.